Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

otizm ve TMS(Transkranial Manyetik Stimülasyon)

Otizm ve TMS


--------------------------------------------------------------------------------

Otizm, doğuştan gelişen, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nörobiyolojik bir bozukluktur. Başkalarıyla etkileşimde bulunmayı engelleyen ve kişinin kendi iç dünyasıyla baş başa kalmasına yol açan otizm, genellikle 2 yaş civarında ortaya çıkarak, bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilemektedir.

Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğun bireysel tedavidir. Özel yetiştirilmiş terapistlerle haftada en az 20 saat bireysel tedavi uygulanmalıdır. İdeal tedavi haftda 40 saattir.

Otizm tedavisinde manyetik şoklama suretiyle beyin hücre uyarımı (TMS=Transkranial Manyetik Stimülasyon) umut ışığı olmaya başlamıştır. Louisville Üniversitesinden prof. Manuel Casanova, yaptığı açıklama da TMS'nin hiç bir yan etkisi olmadığı ve otizm tedavisinde bazen inanılmaz ve çok şaşırtıcı faydalar sağladığını ifade etmiştir. Henüz bir çok kimsenin bilmediği, TMS tedavisinin şoklama yöntemi ile beyini resetlediği ve böylece bir çok davranışsal ve psişik bozukluğun düzeldiği ifade edilmektedir."


merhaba tms tedavisi uygulanmış bir otistik var mı ülkemizde ya da başka br yerde.bununla ilgili bilgisi olan varsa burada paylaşırsanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.
01-06-2008
Okul Öncesi Öğretmeni
11 Yanıt
SYNACK ARE THE MOST LEGIT ASSET RECOVERY MASTERS Personally, I think it's a little sad that some people give up on finding their lost money, passwords, or cryptocurrency when there is so much support available. when a wide range of professionals are willing to assist you in obtaining what is rightfully yours. I've spoken with friends who are going through comparable circumstances but are too proud or shy to ask for assistance. I've always believed that you should receive assistance if everyone is receiving it. Although I prefer to remain anonymous, I feel compelled to relay this crucial information: hackers are there for a purpose. to assist you when officials or the police are unable to. So far, I have tried Synack Hackers, and I have to say, they have not let me down. This hacker saved me the $240,000 USDT that I would have otherwise lost. I was sadly let down by the police department, which is why I decided to look for hackers. So, beloved, get assistance. If you're interested in working with my hackers, here is their email: (synackhack{@}tech{-}center{.}com)
15-10-2024
Carlos SMİTHS
Belirtilmemiş

Selamlar,\r\nYeni çıkan bir roman var. ismi *Empati* yazarı Adam Fawer. Elbette ki kurgulanmış bir hikaye. Yani gerçek değil.\r\nAma konusu ilginç idi. Özel empatik insanlar anlatılıyor. Bu kişiler diğer insanların duygularını bazıları renk, bazıları koku, bazıları ses olarak algılıyolar. Iq ları 145 üstü. Bu algılamaları neticesinde insanlarla iletişimlerinde büyük sıkıntı yaşıyorlar. Otistik kişiler gibi. Veya asperger de denebilir. Bunun yukarıda belirtilen nöronların normalde farklı olması ve beyindeki + dünyadaki manyetik alanlarla ilgili olduğu varsayımı var. Ve teknolojinin gelişimi yani elektronik sinyallerin artık heryerde olması ile rahatsızlıklarının büyüdükçe arttığı anlatılıyor. Bir nörolog ya da uzman olmadığım için ancak bu kadar ifade edebildim. Mazur görün. İkinci bir kitap daha okumuştum. Kitabın ismi *Mavi bir günde doğmuştum.* Yazarı Daniel Tammet. Otistik bir dahinin kendi hayatını anlattığı kitap bu. Daniel Tammet de kitabında sayıları renk ve şekil olarak algıladığını yazıyordu kısaca. İki kitabı da okuduktan sonra otistik olan oğlumun sürekli bana *sen yuvarlaksın, ben de kareyim* demesi geldi aklıma. Yaklaşık bir aydır böyle bir söylemi var. Bunu bir oyun sanıyordum. Oğlum 8 yaşına girmek üzere. Dün şöyle bir soru sordum ona(Empatiyi okumayı bitirince). Başka yuvarlaklar da var mı? Cevabı evt oldu ve okuldan iki arkadaşını saydı. Yuvarlaklar sevecen, neşeli ve onu seven insanlarmış. Renkleri gri imiş. Öğretmeni üçgen imiş ve siyah-beyaz renklerde imiş. Üçgenler otoriter bazen kızan ama sevebilen insanlar. Dayısı ve kendisi kare. Bunlar üzgün insanlarmış ve renkleri mavi-lacivert imiş. Dikdörtgenler var ovaller var, şekilsizler var. Hepsinin farklı özellikleri ve renkleri var. Bunlar oğlumun ifadesi. Garip şekilde romandaki karakterlere ve Daniel Tammet in ifadelerine benziyor. Küçükken bazen birine bakardı ve başını göğsüme gömerdi. Korkunç şeyler gördüğünü söylerdi. Cidden çok korkardı. Hemen oradan uzaklaşmamızı isterdi. Son 1,5 senedir yaşamıyoruz bunu. Sadece 6 ay önce bir kere okul müdürünün saçlarından mavi korkunun çıktığını söyledi. Okul müdürünü gördüğü yerde kaçacak delik arıyor gene.... Yukarıda yazılanları okuyunca paylaşmak istedim. Saygılarımla....
27-06-2008
Berna ERGÜN
Diğer

Yunusların çıkardığı yüksek frekanslı sesler, anne karnındaki bebeklerin beyin gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Peru'nun başkenti Lima'da araştırma yapan doğum uzmanları; yunusların çıkardığı insan kulağının duyamayacağı kadar yüksek frekanstaki seslerin, anne karnındaki bebekler tarafından algılandığını ve beyinlerini faaliyete geçmeye teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca Perulu bilimadamları yunusların çıkardığı seslerin, bebeklerin özellikle sese yönelik duyularını geliştirdiğini iddia etti. Yunus seslerinin bebekler üzerindeki olumlu etkisi bilimsel olarak henüz kanıtlanmasa da Lima'daki klinikte çok sayıda anne adayı eğitimli yunuslarla düzenlenen terapilere katılıyor. Bu sabah gazetesinin bizimle ilgili yazdığı bi haberdi. Yazıda belirtildiği gibi anne karnında başlıyor ve her yaş grubuna hitap ediyor. İlginizden ötürü teşekkür ediyorum ve çalışmlarınızda başarılar diliyorum.
25-06-2008
Burcu ÇOBANKAYA
Beden Eğitimi Öğretmeni

merhaba burcu hanım,bu tedavi uygulanırken yaş göz önünde bulunduruluyormu?olumlu etki, küçük yaş grubunda mı yoksa her yaş grubunda mı görülmekte?yanıtınız için çok teşekkür ediyorum.çalışmalarınızda başarılar diliyorum...
24-06-2008
Okul Öncesi Öğretmeni

Merhaba ben Burcu Çobankaya. Beden eğitimi öğretmeniyim ve şu anda özel çocuklarla birlikte Antalya'da yunus terapide çalışıyorum. Çocuklarla birlikte yunuslarla yüzüyoruz. Yunusların yaydığı süper sonic sesler sayesinde çocuklar olumlu yönde gelişiyor. Çalışmalarım boyunca bir çok çocukta çok güzel gelişmeler gördüm. Göz taması kuramayanlar, göz teması kurmaya başladı. Konuşamayan çocuklar, şarkı söylemeye başladırlar. İletişim zorluğu çeken çocuklar, etrafındaki diğer çocukları oyuna çağırıp, kendi oyun kurallarını koymaya başladı. Bunun gibi bir çok değişiklik. Onlarda bu değişiklikleri görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Yunus terapi çalışması on gün sürmektedir. Çocuk her gün yarım saat yunusla yakın temas halinde yüzdürülmekte, daha sonra da yunus gösterisini izlemektedir. Resim yapan, şarkı söyleyen, top oynayan, çember çeviren, takla atan, hızlı yüzen bu güçlü ve kocaman varlıkla yüzebiliyorsam kim bilir daha neler yapabilirim duygusu çocuğu yeni beceriler geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye teşvik etmektedir. Yunustan çocuğa akan biyo enerji-yaşam enerjisi-çocuğun dikkatini, farkındalığını, şefkat duygusunu, dış dünyaya ilgisini arttırmakta ve öğrenme süreçlerini iki ila on kat hızlandırmaktadır. On günlük çalışmanın ortaya çıkardığı bu olumlu etkilerden çocuk yaklaşık bir yıl yararlanmaktadır. Bu dönemde çocuklar aldıkları özel eğitim ve terapilerden çok daha fazla şey öğrenebilmektedir. Çocukla yunus arasında takdir ve hayranlık duygularının yoğun yaşandığı, tüm yargılardan arınmış bir ilişki oluşur. Bu ilişki çocuğa huzur ve mutluluk verir. Yapılan kontrollü çalışmalar yunuslarla yüzmenin depresyon giderici bir etki gösterdiğini kanıtlamıştır. Mutluluk maddesi denilen endorfinin arttığı, beyinde alfa dalgaları ile ilgili olumlu gelişmeler, T hücreleri denilen bağışıklık hücrelerinde ve immünglobulinlerde artış olduğu laboratuar çalışmaları ile anlaşılmıştır. Bazı araştırıcılar yunusların yaydığı ses ötesi dalgaların yara iyileştirici etkisi olduğunu göstermişlerdir. Davranışçı psikoterapi ekolleri yunusla yüzmenin çocuk için büyük bir ödül olduğunu, çocuğa öğretilen bazı becerilerin pekişmesi için yunusla yüzmenin kullanılabileceğini vurgulamaktadır. Antalya Ruhbilim Okulu Yunusla Terapi Yunus Terapisti Düzenleyen Yunus_terapisti 20/6/2008 11:45 ----- http://www.muratkemaloglu.com
20-06-2008
Burcu ÇOBANKAYA
Beden Eğitimi Öğretmeni

ben de size çok teşekkür ederim elif hanım.otizm tedavisi ile ilgili olumlu bir gelişme olur da paylaşırsanız çok sevinirim.
08-06-2008
Okul Öncesi Öğretmeni

İlgili internet sayfasını okudum.Böle bir çalışma yapıldıgı belırtılmekle bırlıkte yınede ne tur vakalarda ve ne kadar elverişli olduğu ıle ılgılı açıklama yapılmamış.Aslında bu TMS bırçok hastalık için denenmesıne rağmen tam olarak gerçek sonuçlar ortaya yansıtılmamaktadır.Neden bu gizemı koruduklarınıda anlamış değilim.Fakat psikolojık tedavılerde yapılan araştırmalar ve denemeler ıle ılgılı sonuçlar ise açıklanmış olmakla beraber olumlu sonuçların bu tür rahatsızlıkları olan hastalar üzerındekı sonuçlarıda açıklanmıştır.Oysa Otizm ile ilgili TMS nın faydalı oldugu ile ilgili biraz daha bilgi kaynağı bulabılırsek belkı daha ıyı olcaktır.Umut ışıgı hep lazım değilmi.İlginize teşekkür edıyorum.görüşmek üzere.İyi çalışmalar.
07-06-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

merhaba elif hanım.hatırladım hangi siteden bulduğumu,www.emg-eeg.com sitesinde otizm ve tms başlığından ulaşabilirsiniz bu bilgilere.
07-06-2008
Okul Öncesi Öğretmeni

Sizi unuttum sanmayın.Konu ile ilgili araştırmanızda ilgili kaynağı buldugunuzda benıde bılgılendırmenızı beklıyorum.Eğer burada bulamazsanız Anneler-Babalar grubundayım oradan da notu iletebılırsınız bilginize.Teşekkürler..İyi çalışmalar..
06-06-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

cevabiniz icin cok tesekkur ederim elif hanim. otizm tedavisiyle ilgili arastirma yaparken ulastim bu bilgilere.internet sitesini hatirlamiyorum ama.bu bilgilerin kaynagini bulmaya calisacagim
03-06-2008
Okul Öncesi Öğretmeni

TMS=Transkranial Manyetik Stimülasyon 'nun daha çok Şizofreni de,Depresyon da,Mani de,Katatoni de ,Obsessif Kompulsif Bozuklukta ,Posttravmatik Stres Bozukluğunda ,Kekemelik ve Torette Sendromunda ,Nörolojik Hastalıklarda ,Epilepsi de uygulandığı arşivlerdeki yazılarda belirtilmiştir.Psikiyatri Dergisinde ve Marmara Üniversitesi PSikiyatri Bölümünün açıklamalarında da bu yönde uygulandığıdır.Otizm le ılgılı bir açıklama karşıma çıkmadı.Konu ile ilgili bilgiyi nerden edindiğiniz ve uygulanan hastaların kımler olduğu belirtilmiş olup olmadığını açıklarsanız sevinirim.İyi Çalışmalar..
02-06-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır