Soru-Cevap
Soru-Cevap Formu
Kinesiotaping nedir?
arkadaşlar kinesiotaping hakkında bilginiz varmı? kinesiotaping'i hangi hastalıklarda kullanabiliriz? kinesiotaping kursları nerede ve ne zaman veriliyor? şimdiden teşekkürler.
15-08-2007
Abdurrahman ARSLAN
Fizyoterapist
Kinesiotaping'in Japonya'dan onaylı Kenzo Case imzalı sertifikalarını (sertifikalar kurstan sonra 1-2 ay içinde Japonya'dan adresinize postalanmaktadır)alabileceğiniz kurslar, Geriatri Fizyoterpistleri Derneği organizasyonuyla uluslararası Kinesiotaping eğitmeni fizyoterapist Cosimo Bruno PT, MS, ICKTI tarafından düzenlenmektedir. Kurslar ve açılış tarihleri hakkında bilgilendirilmek isteyen meslektaşlarım, geriatrifzt@yahoo.com.tr mail adresine bu isteklerini, ad-soyad, mezun olunan okul ve mezuniyet yılı, iletişim bilgileri(adres-telefon) ve doğum tarihlerini içeren bir bilgi mesajı yollayarak GFD e-mail grubuna üye olabilirler.
17-10-2007
H. Seren GÜRKAN
Fizyoterapist
Kinesiotaping uygulamasında önemli olan iki şey vardır. Birincisi, bantın uygulanma şeklidir ki, ülkemizde bant ehil olmayan birçok insanın elinde mevcuttur ve gelişigüzel uygulanmakta, dolayısıyla gerekli sonuçlar alınamamaktadır. Uygulama şekli, uygulanacak ekleme ve amaca göre değişkenlik göstermekte ve anatomik olarak yetkin olmayan kişilerin uygulamaları yanlış sonuçlar da yaratabilmektedir. İkinci önemli husus banttır. Kinesiotaping için kullanılması gereken bant, belli bir elastikiyet yeteneğine sahiptir. Piyasada satılan birçok taklit ürüne karşın, orijinal bant, Kinesio-Tex adındadır ve Japonya'daki kurucusu Kenzo Case olan Kinesiotaping Enstitüsü tarafından üretilmektedir. Taklit bantların elastikiyet ve yapışma özellikleri farklı olduğundan gerekli randıman sağlanamaz.
17-10-2007
H. Seren GÜRKAN
Fizyoterapist
Merhaba Abdurrahman Bey,
Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan tek Kinesiotaping kursunu alma şansını yakalamış yaklaşık 60 Türk Fizyoterapistten biri olarak yazıyorum;
Kinesiotaping, Japonya'da Dr. Kenzo Case tarafından geliştirilmiş özel bir bantlama tekniğidir. Diğer bantlama tekniklerinden farklı olarak amaç, stabilizasyon değil, eklem hareket açıklığını arttırmaktır. Bunun yanında, inflamasyonun ve ağrının azaltılmasında, lenfödemde, zayıf kas kuvvetinin desteklenmesinde etkinliği yüksektir. Bununla birlikte, kas yorgunluğunu ve krampları önler, yaralanma sonrası skar doku oluşumunu engeller.
17-10-2007
H. Seren GÜRKAN
Fizyoterapist
Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Gelişim Alanları Dersi Proje Ödevim İçin Anket Hazırladım Stajer Ya Da Stajerlik Yapmışlara Sormam Gerekiyor Yardım Eder Misiniz ?
- Psikoloğun Çalışma Saatleri Şartları ve Koşulları İle İlgili Sorum Var .
- Atipik Otizm İçin Evde Eğitim
- Hastaneler De Çocuk Gelişimci Olarak Çalışma Şartları Nedir Bilen Var Mı
- Eğitim Koordinatörlüğü
- Eğitim Programcısı Nedir?
- M.E.B Na Bağlı Özel Eğitim Kurumlarında Sorumlu Müdür Olma Şartları Nedir?
- Raporumuz Ne Diyor.
- Rehabilitasyon
- Kenan Bey