Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Fizik tedavi uzmanı merkezlerde bulunmalı mı

Bir ara kurumların tamamına tabi fiziksel tanılı çocuklara eğitim verenlere Fizik Tedavi Uzmanı zorunlu hale getirilecek Fizyoterapistler bağımsız çalışamayacak diye bir söylenti vardı.Nedeni Fizyoterapist arkadaşlar tedavi sürecine bağımsız karar verebilecek eğitimi almıyorlarmış çocuklara zarar veriyorlarmış.(Ben onların yalancısıyım lütfen Fizyoterapist arkadaşlar kızmasın)Bu yönetmeliğin hala çıkma ihtimali var mı? Ayrıca sizce bu doğru bir uygulama olur mu?
30-03-2005
Gulay ACAR
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı
bu iş nasılsa çözülür kurumlar anlaşır bir uzmanla attırır imzayı verir hasta başına para olur biter.bize aldığımız 2 lirayı zor veren kurumlar uzmana 5 lirayı nerden versin.
23-01-2007
Unla RADİA
Diğer

Fizik tedavi doktoru da olur, ortopedist de, çocuk nöroloğu da...
23-01-2007
Burçin KAYNAK
Fizyoterapist

Fzt'ler her doktorla çalışabilirler ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilirler. Engelleme çalışmalarına rağmen, bu yönde girişimler devam ediyor... Biliyorsunuz, değil mi?
23-01-2007
Burçin KAYNAK
Fizyoterapist

Sayın B.KAYNAK orda VAR yazıyor. Sayın J.YILDIZ fzt karşıtı değilim..
23-01-2007
Alper TEKALP
Beden Eğitimi Öğretmeni

yanlış anlamışsınız.
22-01-2007
Alper TEKALP
Beden Eğitimi Öğretmeni

"...Fizik Tedavi uzmanına ihtiyacınız YOK demektir" diyecektiniz herhalde.
22-01-2007
Burçin KAYNAK
Fizyoterapist

bizler bir çocukla haftada 2veya 3 kez 45-50 dk ilgileniyorsak bu çocuğun durumu hakkında bizden başka kimse daha fazla bbilgi sahibi olamaz diye düşünüyorum deyimi yerindeyse ciyerini biliriz sadece bir kere 15-20dk değerlendirme sonucu karar verebilmek, program çizeye kalkmak haksızlık anlaşamamız çok doğal
22-01-2007
Timur MİRZAOĞLU
Fizyoterapist

çok eski bir konu ancak yazma günümdeyim.. şuan MEB mevzuatı gereğince Fizik Tedavi Programınız varsa, Fizik Tedavi Odanız varsa, Fizik Tedaviye ihtiyacı Yetkili sağlık raporu ile belgelenmiş öğrenciniz varsa ve faturalandıracaksanız Fizik Tedavi uzmanına ihtiyacınız var demektir. Allah yardımcınız olsun.
21-01-2007
Alper TEKALP
Beden Eğitimi Öğretmeni

Doktor olmak isteseydik, bölümü bırakır yeniden üniversite sınavına girerdik (bunu yapan ve doktor olan arkadaşlarımız da var, ayrıca). 150-200 saatlik kurs sonrası, herhangi bir mesleğin o mesleğin asıl sahipleri gibi yapılamayacağını da biliriz. Sizin fikriniz hür ise, bizim de vicdanımız hür; çünkü doğru bir şekilde tedavi görmesi gereken hastalarımızı tedavi işini bilemeyen kişilere emanet etmeyiz.
19-01-2007
Burçin KAYNAK
Fizyoterapist

fizyoterapistler 150 saatlik bir kurs sonrası sınavsız medical doctor diploması alsın. herkes rahatlasın
18-01-2007
Fikri HÜR
Fizik Tedavi Uzmanı

merhaba arkadaşlar mesleki açıdan baktıgımızda 4 yıllık zorlu bir egitimden geçtik yeri geldi kendi içimze hiyerarşi yaşadık yeri geldi tek yumruk olduk... ŞİMDİ TANISI UZMAN HEKİM TARAFINDAN KONULAN HASTANIN ALDIGI REHABİLİTASYONUN FATURALAMASINDA ÖDENEKLER VERİLİYOR.. ARKADAŞIN YAZDIGI ŞEY BİZİM HASTAYA ZARAR VERME İHTİMALİNİ SÖYLEMİŞ EMİN OLUN BİZDE TANISI KONAN HASTADAN SONRA REHABİLİTASYONU ASLINDA O KADAR ZORKİ.VE BİZDEN BAZEN MUCİZE BEKLENİYOR VE BEN YAŞADIM GERÇEKLEŞİYOR UZUN SÜRE REHABİLİTASYONDA BAŞARI VAR AMA BİZ HALK OLARAK SABIRSIZIZ MALESEF. ARTIK,NÖROLOJ,ÜROLOJİ,KADINDOGUM,CERRAHİ,DAHİLİYE,YOGUNBAKIM,ORTAPEDİ,ÇOCUK, BÜTÜN HEKİMLERLE BERABER ÇALIŞABİLİYORUZ YETERKİ TANISI BELLİ OLSUN!!! REHABİLİTASYON YAZILDIGI KADAR UZUN OKUNDUGU KADAR KISA BİR SÜREÇTİR HASTALIK DEGİL HASTA ÖNEMLİDİR ... BU MESLEK BİZİM SAYGILARLA...
30-10-2006
Nazan DOGAN
Fizyoterapist

O halde sizin bizim aldığımız eğitimden yada eğitimin içeriğinden habersiz olduğunuzu söylemem gerek.Yaptığımız uygulamaların ne anlama geldiğini fazlasıyla biliyoruz.Başta endikasyon kontraendikasyon olmak üzere ve emin olun bilmemiz gerekenden de fazlası veriliyor(elektroterapide akımın nasıl üretildiği dalga boyu vs).Tabiki hastalıkların kliniği(muhakkak bi uzman hekim kadar ayrıntılı değil örn:bir diyabetli hastada belli başlı şeyleri biliyoruz eğer bilmeseydik bir teknisyenden farkımız kalmazdı ozaman).işte fzt tepkisi alınan eğitimin karşısında bu konuda fikri değilde ön yargıları olan sizlere karşıdır.benim size tavsiyem ders içeriklerine şöyle bi bakın. http://ftryo.pamukkale.edu.tr/dersler.html 4yıl da abartmıyorum bütün uzmanlar derslere giriyor bizde onkoloji,dahiliye,genel cerh, vs.klinik bilimler adı altında ve burda yeterli şeyler veriliyor emiin olabilirsiniz.iyi çalışmalar...
08-10-2006
Turgut DAĞDELEN
Fizyoterapist

turgut arkadaşım yine o klasik soruyu sormuş nörologun tanı koydugu hasatayı sizin görmeniz gerekiyormu diye.evet arkadaşım ben gelen tanı üzerine yine değerlendiriyorum ve onun yanında hangi teknik ve yöntem veya hangi cihaz kullanılacak diye hastanın genel durumuna göre karar veriyorsun.kardiak problem oluyor diabet oluyor yüksek tansiyon olabiliyor buna göre karar vermek için bizler ftr değirlendirmesi yapıyoruz.
03-10-2006
Turhan USLUOGLU
Fizik Tedavi Uzmanı

Klasik doktor-fizyoterapist çatışması hiç bir yararının olmadığını yalnızca kısır bi döngüde sürdüğünü görmekteyim.ve asla böyle farazi işlere girmedim.maalesef ki mesleki sınırlar net çizilmemiş v ftr merkezindeki hekim dışı saglık personelinin ne olması hala standardizasyonu oluşturmamış ortalık ring alanına dönmüştür.örneğin koca 400 milyon ABD nufusunda yalnızca 4000 fiziatrist 60000 fizyoterapist var.yani en son gidiln merci fiziatrist oluyor. ftrturk sayın meslekdaşlarınız yazıları okursanız acaba sonbaharımı yaşıyosunuz diye kendizine bi sorun?
30-09-2006
Cem KASIMOĞLU
Fizyoterapist

Asıl sorgulanması gereken şudur Turhan bey. Bir norologun koyduğu tanının üzerine ikinci bir tanıya gerek varmıdır sizce. Yani o noktadan sonra tedaviyi gerçekleştirecek olan fizyoterapisttir ve tedavi programını uygular. Ama fiziksel tıp ve reh. uzmanları sırf para kazanmak ve bende varım demek için fizyoterapistten önce benim yanımada gelinmeki diyor.Bunu nersi mantıklıdır.Devlete ekstra masraf ve bürokrasi. Yada bir beyin cerrahının koyduğu tanıyı siz beğenmeyip bide ben tanı koyayım(tabi ya belki yanlış yapmıştır) sonra fizyoterapist tedavisisni yapsın değilmi.Hangi doktor hastasına ultrasonu bizzat uyguluyorda tedaviyi üstlenmeye bu kadar can atıyorsunuz. Cp li çocuğa 45 dak. boyunca tedavi uygulayacak.Onlara dokunmadan (5 dak.lık dokunmadan bahsetmiyorum) tedavisine nasıl yön vereceksiniz.Her gün görmeden sadece amirlik yapmak uğruna boşşeylerle uğraşmayalım lütfen.Ama ben herkesin emeğine ve bilgisine saygılıyım ve her Fizyoterapistte bu saygıyı karşı taraftan eminolun bekliyor
28-09-2006
Turgut DAĞDELEN
Fizyoterapist

arkadaşım benim dediğimde sizin dediklerinizin aynısı ama bazı arkadaşlar o kadar çok abartmış ki olayı biz sadece belirli ilaç yazmayı biliyormuşuz gibi.bende diyorum ki sizin almış oldugunuz elektroterapiyi bizde aldık değerlendirme kriterlerini bizde gördük radyolojik degerlendirmeyi sizden daha iyi gördügümüzde kesin ancak neden sadece muscopan muscoril... v.s. ilaç grubunu yazıyor gibi görüyorsunuz bende onu sorgulamak istedim.iyi çalışmalar.
21-09-2006
Turhan USLUOGLU
Fizik Tedavi Uzmanı

bizimde sizin gibi ne yaptığını bilen insanlara saygımız var elbette. bu yazılanlar fizyoterapist arkadaşlarımızın yaşadığı büyük sıkıntıların ancak yazıya dökülebilenleri. siz de biliyorsunuz ki türkiye de fiziatristlik ve fizyoterapistlik kesin hatları çizilmemiş mesleklerdi ve çok zaman sıkıntılar yaşanıyordu.ne kadar karşı çıksanız da teşhisi konmuş bir hastanın aslında tedavisini bizlerin de çok rahatlıkla yapabileceğimizden hiç şüpheniz yok.ki zaten bizim işimiz bu. hiçbir şekilde işimiz olmayan bişeyi yapmaya çalışıyor değiliz,asla teşhisinize, ilacınıza,testlerinize karışmak gibi bir niyetimiz olamaz. doktorculuk oynamak değil,tüm yetki ve sorumluluklarıyla işimizi doyasıya yapmak istiyoruz. insallah yeni genelgeyle artık bişeyler değişmeye başladığında çizgi belirlenir ve hattın iki tarafı da rahat eder.saygılar...
21-09-2006
Hatice ÇETİNKAYA
Fizyoterapist

siz daha iyi biliyorsunuz ya.epileptik ilaçlar hiper ve hipo tansif ilaçlar inisülün ilaçları ..v.s mi yazalım.zaten bu ilaçları yazan arkadaşlar yani hekim arkadaşlarımız var bunlar onların işi sizin saydıgınız ilaçlarıda bizim hasta gruplarına uygun gördügümüz ,için yüksek müsadenizle bizler yazıyoruz(!).unutmayın tens ultrason hotback coldback ... v.s. gibi uygulamaları sizdende iyi gördügümüze ve ne zaman hangisinin uygulandıgını iyi bildigimize artık sizde kabul edin.bunların yanında tehşis ve tanı koymaya yol ve yöntemlerinide biliyoruz.artık bu gereksiz tartışmalara girmeyin.
21-09-2006
Turhan USLUOGLU
Fizik Tedavi Uzmanı

fizyoterapist arkadaşlar yazılanlara şöyle bir göz attım ama inanın çok üzüldüm.tamam sizlere ve yaptıgınız işe saygım var ama yazdıklarınız gerçekten ürkütücü.türkiyede bilindigi üzere tanı ve tehşis koyma işi uzman hekimin işi.oysa sizin yazdıklarınızda fizik tedavi hekimleri 6 yıl tıp eğitimi 4 yıl uzmanlık okuyorlar sadece muscoril,muskopan aneljezik ve antianflamatuar ilaçları yazıyor başka bişey bilmiyorlar demişiniz.peki başka ne yazalım madem siz daha iyi biliyorsunuz ya...
21-09-2006
Turhan USLUOGLU
Fizik Tedavi Uzmanı

internette dolaşırken şöyle bir arama motorundan rehabilitasyon dedim karşıma bu sayfa çıktı.biraz satfayı ninceledim ve gördüm ki bir çok arkadaş hararetli bir şekilde tartışıyor.mustafa özdemir ismi ile benim zannıma göre sanal bir kişilik bazı şeyler yazmış ve gerçektende çok agır.daha yeniyim şöyle bir göz gezdireyim bakayım neler yazılmış sizlere tekrar dönerim.
20-09-2006
Turhan USLUOGLU
Fizik Tedavi Uzmanı

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır