Sosyal Hizmetlerde ''hizmet'' Farkı

Kayseri'de bakıma ve korunmaya muhtaç çocuk sayısı düşünce, sosyal hizmet çalışmalarında değişikliğe gidileceği öğrenildi.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Kayseri İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, sosyal hizmetler alanındaki çalışmalarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Ertarhanacı, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaptıkları çalışmalar sonucu, Kayseri'de 18 yaşın altında olup da sokakta yaşayan çocuk kalmadığını, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yuvalarında kalan bakıma muhtaç özürlü çocukların yüzde 60'ının ailelerinin yanında bakımlarının sağlandığını ve 0-6 yaş grubunda koruyucu aileye verilecek çocuk kalmadığını bildirdi.
Ertarhanacı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün son yıllarda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı ortak çalışmalar sonucu kayda değer başarılar elde ettiğini ifade ederek, ''Yaptığımız çalışmalarla sokakta yaşayan çocuklarımızın büyük bir bölümünü ailelerine kazandırdık ve yaşamlarını aile ortamında sürdürmelerini sağladık'' dedi.
Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukların bir aile ortamında yaşamlarının sağlanması konusunda elde edilen başarıdan sonra sosyal hizmetler alanında daha değişik çalışmalara ağırlık verdiklerini ve hizmet farklılığının ön plana çıktığını kaydeden Şahin Ertarhanacı, şöyle devam etti:
''Hedefimiz, aileyi sağlam tutmak ve çocukların aile ortamında yaşamalarını sağlamak. Bu nedenle ilimizde açmayı düşündüğümüz 3 merkez projemiz var. Bunlar, Aile Danışma Merkezi, Toplum Merkezi ve Kadın Konukevi'dir. Bu merkezlerimizle ilgili Genel Müdürlükten onay aldık. Şu anda merkezlerimize personel görevlendirmelerini yaptık. Merkezlerimizi açacağımız binanın bazı eksiklikleri vardı, onları giderdik. Kısaca, çocuk, aile ve topluma yönelik hizmetlerimizi tek çatı altında toplamak istiyoruz. Çocuk-Gençlik Merkezimiz 5 yıl önce kuruldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Aynı binada açacağımız Aile Danışma Merkezi ve Toplum Merkezi ile de bir bütünlük içinde hizmet vereceğiz.''
-KADIN KONUKEVİ-
Şahin Ertarhanacı, Kayseri'de aile içi şiddete maruz kalan, (fiziksel, psikolojik, sosyal, ekonomik) eşi tarafından sokağa itilmiş, çok mağdur duruma düşmüş kadınları bir süre misafir edebilecekleri Kadın Konukevi açacaklarını da bildirdi.
Kaynak: http://www.aa.com.tr
[ Üyelere Özel ] 20-07-2009 18:50:16
bence bu en iyi fikir aileler bir arada tutulunca sokaktaki çocuklar daha da azalacaktır.devlet du konuda daha fazla özveri göstermeli çalışmalarını hızlandırmalıdır Biz eğitimcilerede bu konuda ailenin önemi konusunda aile görüşmelerine daha fazla yer vermeliyiz diye düşünüyorum. saygılar